GRY
 
 

Masło migdałowe

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

masło migdałowe
fot. Fotolia

Składniki

  • 400 g migdałów blanszowanych
  • sól do smaku
  • miód do smaku

Przygotowanie

  1. Migdały upraż na patelni, aż zaczną ładnie pachnieć.
  2. Przełóż na talerz i ostudź.
  3. Migdały przełóż do blendera albo malaksera i miksuj do uzyskania jednolitej masy o konsystencji masła (uwaga: może to zająć kilka minut).
  4. Dodaj szczyptę soli i łyżeczkę miodu, zmiksuj ponownie i przełóż do słoika.
  5. Przechowuj w słoiku w temperaturze pokojowej. Zużyj w ciągu miesiąca.

Zobacz też inne przepisy na pasty do kanapek dla dziecka

źródło: Little Chef - mat. pras. Braun

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj