Sałatka ze szpinakiem
Składniki:
- 50 dag świeżego szpinaku
- puszka mandarynek
- 25 dag czerwonych winogron
- 10 dag orzechów (nerkowców)
- 4 łyżki oliwy
- łyżka octu winnego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Liście szpinaku umyj i osącz, ułóż w salaterce. Wymieszaj z osączonymi cząstkami mandarynek i pokrojonymi na połowy winogronami. Przypraw.Posyp orzechami, skrop oliwą i octem.
Roladki z cukini
Składniki:
- 2 średnie cukinie
- 2 kulki mozzarelli (25 dag)
- 12 dag sera feta
- 3 ząbki czosnku
- po łyżce suszonej bazylii i tymianku
- 1/3 szklanki oliwy l sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Mozzarellę i fetę pokrój w słupki. Czosnek rozetrzyj z solą, ziołami, oliwą i pieprzem. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Na każdym ułóż po słupku fety i mozzarelli. Zwiń roladki, zepnij wykałaczkami. Skrop sosem. Ułóż na tacce i grilluj przez kilka minut.
Dieta w ciąży
29 marca 2011
Przygotowując się do ciąży możesz zminimalizować ryzyko późniejszych problemów zdrowotnych twojego dziecka. Jednym z czynników decydujących o zdrowiu malucha jest kwas foliowy.
Polecamy
Porady