GRY
 
 

Mus śliwkowy

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

mus śliwkowy, śliwki, owoce, danie,
fot. Fotolia

Składniki

  • 10 mrożonych śliwek węgierek
  • 2 łyżki twarożku
  • łyżeczka cukru

Przygotowanie

Śliwki opłucz zimną wodą. Kiedy rozmarzną, obierz je starannie ze skórki i pokrój na małe kawałki. Włóż je do garnuszka, dodaj łyżeczkę cukru i następnie duś pod przykryciem na niezbyt dużym ogniu około 20 minut. Często mieszaj takie domowe powidła, żeby nie przywarły. Przetrzyj masę przez sitko, wyłóż do miseczki i dodaj twarożek. Podawaj zawsze na ciepło.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj