GRY
 
 

Mus truskawkowy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

panna cotta, deser, deserek, słoik, słodycze
fot. mushisushi - Fotolia.com

Składniki

  • 1/4 kg truskawek
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • szklanka bitej śmietany
  • 1/2 szklanki cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie

Żelatynę rozpuść w pięciu łyżkach gorącej wody. Truskawki umyj i zagotuj w pół litra wody z cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym, bitą śmietaną i resztą żelatyny. Obie masy lekko zamieszaj, przełóż do miseczek. Pozostaw do zastygnięcia w lodówce.

źródło: "Twój Maluszek"

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj