Muszkatołowa brukselka

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Muszkatołowa brukselka
fot. Adobe Stock

Składniki

  • szklanka brukselki
  • świeżo starta gałka muszkatołowa
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Umytą i przebraną brukselkę ugotuj w lekko osolonej wodzie (około 10 minut).
  2. Do garnka wlej oliwę i wrzuć odcedzoną brukselkę.
  3. Posól, dodaj do smaku świeżo zmielony pieprz i gałkę muszkatołową.
  4. Wymieszaj wszystko i potrzymaj jeszcze na niewielkim ogniu około 3 minut.

Zobacz też inne przepisy na dania z brukselką

źródło: Edipresse

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy