GRY
 
 

Nadziewany kabaczek

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

fot. materiały prasowe

Składniki

  • młody kabaczek
  • 300 g mielonego mięsa z indyka
  • pół czerwonej papryki
  • jajko
  • pół szklanki ugotowanego ryżu
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Kabaczka umyj, obierz i przetnij wzdłuż na dwie łódeczki. Wydrąż środek. Paprykę pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj mięso z papryką, ryżem, jajkiem, posiekaną pietruszką. Przygotowanym nadzieniem wypełnij łódeczki z kabaczka. Włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 30 minut.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
 
Polecamy: Leczo z kabaczkiem

źródło: Mamo to ja

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj