Naleśnik baby dutch

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

baby dutch przepis
fot. mat. pras. Lubella

Składniki

  • szklanka mąki pszennej, n. Mąki Wrocławskiej Lubella
  • 3/4 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka oleju
Dodatki:
  • 150 g płatków śniadaniowych, np. Lubella Miodokółka
  • mały jogurt naturalny
  • sezonowe owoce

Przygotowanie

  1. Patelnię, w której można piec (np. żeliwną), włóż do piekarnika i nagrzej  do 200 st. C.
  2. Składniki na masę dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
  3. Rozgrzaną patelnię wyjmij i posmaruj olejem. Najlepiej rozprowadzić go pędzelkiem po całym naczyniu.
  4. Na natłuszczoną patelnię wylej masę naleśnikową i od razu włóż do piekarnika.
  5. Piecz około 20-25 minut.
  6. Gotowy naleśnik podaj na ciepło z jogurtem i płatkami śniadaniowymi oraz sezonowymi owocami.

Zobacz więcej przepisów na naleśniki dla dzieci

źródło: mat. pras. Lubella

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- liczba porcji: 3

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy