Naleśniki
- 1 szkl mąki
- 1 szkl mleka
- 0,5 szkl wody
- 1 jajko
- szczypta soli
- szczypta cukru
Nadzienie
- 100-150g twarożku
- rodzynki
- odrobina cukru lub stewii
Jajko miksujemy ze szczyptą soli i cukru, a następnie dodajemy mleko, wodę i mąke. Odstawiamy ciasto na kilka minut, aby zgęstniało. Kiedy usmażymy naleśniki na beztłuszczowej patelni mieszamy twarożek z rodzynkami i odrobiną cukru. Jeżeli konsystencja wyjdzie nam za gęsta, dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego i wykładamy na ostudzone naleśniki. Zawijamy dowolnie. Na gotowe naleśniki układamy owoce i prószymy lekko cukrem pudrem. Smacznego!
Przepis nadesłany przez Aniami na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".