GRY
 
 

Naleśniki ze szpinakiem

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

Naleśniki ze szpinakiem
fot. mat. pras. Capricare

Składniki

Naleśniki: 
  • ok. 100 ml mleka, np. następnego Capricare lub innego
  • łyżka mąki pszennej* 
  • jajko
*dla maluchów wrażliwych na gluten – mąka bezglutenowa

Nadzienie: 
  • 150 g liści szpinaku baby
  • łyżka masła
  • odrobina sera feta
  • mały ząbek czosnku 
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Połącz składniki na ciasto i usmaż placki naleśnikowe (w które zawiniesz szpinakowe nadzienie). Przygotuj nadzienie szpinakowe do naleśników: dobrze umyte i wysuszone liście szpinaku podduś na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i delikatnie dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokruszony ser feta i zawiń nadzienie w usmażone wcześniej naleśniki

Zobacz też inne przepisy na naleśniki dla dzieci

źródło: mat. pras. Capricare

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj