GRY
 
 

Owsianka z jabłkiem i musem truskawkowym

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

owsianka, truskawki, mus truskawkowy, podwieczorek, śniadanie, potrawa, danie, kuchnia
fot. Fotolia

Składniki

  • 2 łyżki drobnych płatków owsianych,
  • szklanka mleka 2% tłuszczu,
  • ćwiartka jabłka,
  • 10 mrożonych truskawek.

Przygotowanie

Wlej mleko do garnka, wolno podgrzej. Wsyp płatki owsiane i gotuj, mieszając, aż płatki będą miękkie. Przełóż do miseczki. Jabłko umyj, obierz ze skórki, wydrąż środek i ćwiartkę zetrzyj na tarce. Dodaj do owsianki, wymieszaj. Truskawki rozmroź, opłucz i zmiksuj. Polej sosem owsiankę.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj