Papka marchewkowo-jabłkowa z kurczakiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

Czas przygotowania do 50 min.

Poziom trudności łatwy

papka marchewkowa, papka marchewkowo-jabłkowa, przepisy dla niemowląt, przepisy dla dzieci
fot. Fotolia

Składniki

  • obrana marchew 80 g
  • małe obrane jabłko
  • 2 łyżeczki kleiku ryżowego
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 20 g piersi kurczaka - QAFP
  • 1/3 szklanki wody

Przygotowanie

Do wrzącej wody włóż pokrojoną marchew i mięso. Gotuj przez 20 minut. Pod koniec dodaj cząstki jabłka. Warzywa i jabłko zmiksuj, a mięso osobno drobno posiekaj. Do papki dodaj oliwę i kleik, starannie ją wymieszaj i ponownie zagotuj. Ewentualnie uzupełnij przegotowaną wodą do objętości ok. 180 ml.

1 porcja dla dziecka - 180 g
Oceń artykuł

Ocena 5 na 6 głosy

Popularne tematy