Papka z marchewką

Dla dziecka od 5. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

papka z marchewki dla dziecka
fot. AdobeStock

Składniki

  • mała pomarańczowa marchewka z zaokrąglonym końcem z upraw ekologicznych,
  • pół małego ziemniaka,
  • łyżeczka świeżego masła.

Przygotowanie

Marchewkę i ziemniaka umyj, obierz (z marchewki odetnij koniec). Pokrój na kawałki, ugotuj do miękkości. Zmiksuj, dodaj masło, zagotuj.

Nasza rada: Smak marchewki dobrze harmonizuje z ziemniakiem. Potrawa jest źródłem beta-karotenu i witaminy A. Możesz ją podać starszym niemowlętom jako dodatek do klopsika z cielęciny lub drobiu i gotowanej ryby.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 6 na 4 głosy

Popularne tematy