Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 25 min.

Poziom trudności łatwy

Pasta z czerwonej fasoli
fot. mat. pras. Sandra

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli marki Sandra 
  • 2 bagietki 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka suszonej słodkiej papryki 
  • szczypta suszonej ostrej papryki 
  • szczypta suszonego oregano 
  • sól i pieprz 

Przygotowanie

  1. Fasolę odsącz i przełóż do naczynia.
  2. Następnie dodaj do niej wszystkie składniki, a całość zblenduj na jednolitą masę.
  3. Gotową pastę włóż do lodówki.
  4. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 st. C i na około 10 minut włóż do niego przekrojone i posmarowane przeciśniętym przez praskę czosnkiem bagietki.
  5. Gotowe bruschetty posmaruj pastą z fasoli

Zobacz też inne przepisy na pasty do kanapek dla dziecka

źródło: mat. pras. Sandra

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 6 na 1 głos

Popularne tematy