Myszki z jajek

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 25 min.

Poziom trudności łatwy

myszki z jajek
fot. Adobe Stock

Składniki

  • 4 jajka
  • pół wędzonej makreli
  • pół małej cebulki
  • szczypior
  • kilka listków sałaty
  • kilka rzodkiewek

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. Przekrój na połówki, wyjmij żółtka. Rzodkiewki umyj, jedną pokrój na kawałki, powstaną z nich nosy myszek. Resztę pokrój na plasterki – 16 odłóż (będą to uszy myszek). W blenderze zmiksuj cebulkę, rybę dokładnie obraną z ości, resztę rzodkiewek, żółtka jaj. Masę wyłóż na połówki jajek. Udekoruj plasterkami rzodkiewek, sałatą i szczypiorkiem.
 
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

źródło: Mamo to ja
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy