GRY
 
 

Pasta twarogowo-jajeczna

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

pasta jajeczna
fot. Panthermedia

Składniki

  • 25 dag twarogu
  • 2 jajka 
  • szczypiorek 
  • natka pietruszki
  • 1–2 łyżeczki śmietany
  • szczypta soli

Przygotowanie

Jajko ugotuj na twardo, obierz ze skorupki, pokrój w cząstki. Utrzyj razem z twarogiem i śmietaną (możesz też zmiksować lub starannie rozgnieść widelcem). Drobno pokrój szczypiorek i zieloną pietruszkę, dodaj do pasty. Posól odrobinę do smaku. Podawaj do kanapek.

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

źródło: "Mamo, to ja"

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj