Paszteciki z sera

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

  • 25 dag białego sera
  • 25 dag mąki pszennej
  • 25 dag margaryny
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 gęsty dżem
  • cukier puder

Przygotowanie

Ser przecisnąć przez praskę. Na stolnicę dodać przesianą mąkę, ser i margarynę. Zrobić ciasto, rozwałkować i wykroić kwadraty o boku 8 cm. Nałożyć nadzienie na jednym końcu. Każdy kwadrat zwinąć w rulon, przyciskając końce. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piec ok 25 min. Na złoty kolor. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

źródło: Daria Rams
Oceń artykuł

Ocena 4 na 1 głos

Popularne tematy