GRY
 
 

Zapiekana kalarepka

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

kalarepa, warzywa, kalarepka
fot. © Kitty - Fotolia.com

Składniki

  • kilka młodych kalarepek
  • sól
  • masło

Na sos:
  • jogurt grecki
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę. Ułożyć na wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, posypać solą i płatkami masła. Piec do miękkości w 180 stopniach (ok. 20 min).
Podawać z sosem: wymieszać jogurt grecki z posiekanym koperkiem i przyprawami.

Sprawdź inne przepisy na zapiekanki

źródło: edipresse

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Ocena (1 ocena)

4.0
Doładuj
Przeładuj