- 2 piersi z kurczaka - QAFP
- sok z cytryny
- pieprz, sól
- ziołowa przyprawa (2 łyżki oliwy, łyżka suszonego tymianku, rozmarynu i bazylii)
- natka pietruszki
Piersi z kurczaka umyj, oczyść i osusz. Każdą natrzyj sokiem z cytryny, odrobiną pieprzu i soli. Przygotuj ziołową przyprawę: 2 łyżki oliwy zmieszaj z łyżką suszonego tymianku, rozmarynu i bazylii. Piersi natrzyj ziołami i odstaw w chłodne miejsce na godzinę. Mięso umieść w rękawie do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C około 45 minut. Po tym czasie wyjmij mięso z piekarnika, rozetnij rękaw, posyp posiekaną natką pietruszki. Wstaw je znów do piekarnika jeszcze na 15 minut, żeby kurczak ładnie się przyrumienił. Podawaj z zieloną sałatą z winegretem i purée ziemniaczanym lub ryżem.