GRY
 
 

Jabłka smażone w cieście

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Jabłka w cieście
fot. Fotolia

Składniki

  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 1 jajo
  • 1 średnie jabłko
  • 1 łyżka masła 
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie

Mleko, mąkę, jajo, cukier zmiksuj lub starannie wymieszaj. Jabłko umyj, obierz, opłucz, wydrąż środek, pokrój w plastry. Rozgrzej masło na małej patelni i ułóż krążki jabłka zanurzone w cieście. Smaż jabłka w cieście na złoty kolor. Podawaj na podwieczorek z sokiem, herbatką owocową albo z naturalnym jogurtem.

Wypróbuj inne przepisy idealne na podwieczorki

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj