Placuszki z cukinii

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

placuszki z cukinii
fot. AdobeStock

Składniki

  • 150 g cukinii
  • jajko
  • 50 g mąki
  • koperek
  • olej rzepakowy do smażenia (niekoniecznie)

Przygotowanie

Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Lekko odciśnij nadmiar soku. Dodaj mąkę, jajko i posiekany koperek. Wymieszaj. Z przygotowanej masy nabieraj łyżką porcje i smaż na rozgrzanej patelni (najlepiej bez dodatku tłuszczu) małe placuszki.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 4 głosy

Popularne tematy