Wyjątkowo delikatna kaszka z prosa. Nie zawiera glutenu.
Wyjątkowo delikatna kaszka z prosa. Nie zawiera glutenu. Jest szalenie ceniona za duże ilości witamin. Możesz ją zacząć podawać swojemu dziecku między 9. a 10. miesiącem życia.
Ten rodzaj kasz nie zawiera glutenu, więc mogą je jeść i mali alergicy. Ten rodzaj kasz nie zawiera glutenu, więc mogą je jeść i mali alergicy. Na początek najlepsze będą kleik i purée, ponieważ są wyjątkowo lekkostrawne. Możesz zacząć podawać kaszkę ryżową swojemu maluszkowi między 5. a 7. miesiącem życia. Kaszki ryżowe mogą powodować u maluchów zatwardzenia!
To kaszka wytwarzana z pszenicy, zawiera więc gluten. To kasza wytwarzana z pszenicy. Mannę – wedle najnowszych doniesień żywieniowców – możesz podać dziecku karmionemu piersią już między 5. a 7. miesiącem życia. Mleko mamy uszczelnia błonę śluzową przewodu pokarmowego i chroni organizm maleństwa przed wtargnięciem uczulającego glutenu (rodzaju białka, który znajduje się w życie, owsie, pszenicy i jęczmieniu) do jelit i automatycznie – przed powodowaną przez niego celiakią. Mała ilość kaszki zadziała jak szczepionka – uodporni malca i spowoduje, że będzie mógł jeść gluten.
Właściwie jest tak samo lekkostrawna i delikatna jak ryżowa. Właściwie jest tak samo lekkostrawna i delikatna jak ryżowa. Również nie zawiera glutenu. Możesz ją podać dziecku między 5. a 7. miesiącem życia.