Leczo na 4 sposoby - pomysły na warzywny obiad
W sezonie paprykowo-pomidorowym leczo jest świetnym pomysłem na obiad. Wypróbuj nasze przepisy na to pyszne danie!
1 z 4
Przepis na leczo
Podstawowy przepis na leczo jest dość prosty i bazuje na trzech składnikach: cebuli, papryce i pomidorach. Cukinia jest opcjonalnym dodatkiem, ale leczo z jej dodatkiem smakuje świetnie, warto więc wypróbować ten wariant!
Czytaj też: Bób na 7 sposobów
2 z 4
Leczo z pieczarkami
Jeśli nie podajesz leczo małym dzieciom, warto dodać do potrawy grzyby, np. podsmażone pieczarki. Nietypowego smaku danie nabierze, jeżeli dodasz do niego zielonych oliwek pod koniec przygotowania.
Czytaj też: Fasolka szparagowa - niebanalne pomysły
3 z 4
Leczo z kiełbasą
Leczo może być doskonałym daniem jednogarnkowym, jeżeli dodasz do niego coś, co będzie źródłem białka: chudą kiełbasę, kawałki mięsa kurczaka.
Czytaj też: Chłodniki na upały - nasze przepisy
4 z 4
Leczo z fasolą
Leczo smakuje świetnie latem, kiedy warzywa są świeże i aromatyczne, ale równie dobrze możesz podać je zimą. Przygotuj leczo do słoików, kiedy będziesz potrzebować szybkiego obiadu, będzie jak znalazł: wystarczy podgrzać je dodając puszkę fasoli i podać z makaronem lub ryżem.
Czytaj też: Szparagi - 7 przepisów