GRY
 
 

Bezglutenowa kolorowa babeczka

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności łatwy

Bezglutenowa babeczka
fot. 3Pauly/TOK TOK

Składniki

Ciasto:
  • 100 g marchewki
  • 75 g rodzynek
  • 125 g miękkiej margaryny bezmlecznej
  • 125 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3PAULY
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( bez glutenu )
Lukier:
  • 60 g cukru pudru,
  • 1-2 łyżki soku pomarańczowego lub z cytryny

Przygotowanie

Umyj, obierz i zetrzyj marchewki. Namocz rodzynki.
Wymieszaj w jednej misce mokre składniki – margarynę i jajka, a w drugiej suche składniki (tj. mieszankę mąk, cukier i proszek do pieczenia). Połącz zawartość obu misek, dodaj marchew i rodzynki. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180ºC, wypełnij foremki do babeczek ciastem, wstaw do piekarnika i piecz przez około 35-40 min.
Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder i sok na gładką masę i pokryj nim babeczki.

Polecamy: Babeczki rafaello

źródło: materiały prasowe TokTok i 3Pauly
Doładuj
Przeładuj