Ciasto:
- 100 g marchewki
- 75 g rodzynek
- 125 g miękkiej margaryny bezmlecznej
- 125 g cukru
- 2 jajka
- 150 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3PAULY
- 50 g mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( bez glutenu )
Lukier:
- 60 g cukru pudru,
- 1-2 łyżki soku pomarańczowego lub z cytryny
Umyj, obierz i zetrzyj marchewki. Namocz rodzynki.
Wymieszaj w jednej misce mokre składniki – margarynę i jajka, a w drugiej suche składniki (tj. mieszankę mąk, cukier i proszek do pieczenia). Połącz zawartość obu misek, dodaj marchew i rodzynki. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180ºC, wypełnij foremki do babeczek ciastem, wstaw do piekarnika i piecz przez około 35-40 min.
Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder i sok na gładką masę i pokryj nim babeczki.
Polecamy: Babeczki rafaello
Sprawdź inne słodkie przepisy