GRY
 
 

Biszkopt kukurydziany

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 50 min.

Poziom trudności łatwy

Biszkopt kukurydziany
fot. Fotolia

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • trochę więcej niż pół szklanki mąki kukurydzianej
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej

Przygotowanie

Jajka wbij do miski, wsyp cukier, umieść na garnku z gotującą się wodą, ubijaj rózgą, aż zgęstnieją i zbieleją. Potem zdejmij z ognia i ubijaj, aż masa wystygnie. Stopniowo dodawaj mąkę z sodą. Wlej do formy wysmarowanej masłem, wysypanej kaszą kukurydzianą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz, aż patyczek wyjęty z ciasta będzie suchy.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

źródło: Edipresse

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (7 ocen)

5.1
Doładuj
Przeładuj