GRY
 
 

Clafoutis z jagodami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

Clafoutis z jagodami
fot. materiały prasowe

Składniki

  • 200 g twarożku kanapkowo – sernikowego
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 250 g jagód lub borówek amerykańskich
  • masło do natłuszczenia foremek

Przygotowanie

4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek, na wierzchu ułożyć owoce, zapiekać ok 20 minut w 190 stopniach C. Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.

Zobacz więcej prostych przepisów na desery dla dziecka

źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Wieluń, producenta serka kanapkowo-sernikowego "Mój Ulubiony".
Doładuj
Przeładuj