Jajka z czerwoną obwódką

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

jajka z czerwoną obwódką przepis
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Składniki

  • kilka jajek kurzych i przepiórczych
  • 3 buraki

Przygotowanie

Buraki umyj, obierz ze skórki i pokrój na kawałeczki. Użyj sokowirówki, aby przygotować z nich sok. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i włóż na 2-3 godziny do przygotowanego soku z buraków. Po tym czasie wyjmij je i przekrój na połówki. Podawaj z domowym majonezem, natką pietruszki, koperkiem.

Zobacz inne przepisy na dania z jajek dla dzieci

Przepis, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: blog kulinarny "Zajadam Szpinak"

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Oceń artykuł

Ocena 6 na 2 głosy

Popularne tematy