GRY
 
 

Kąski drobiowe w chrupiącym cieście

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Kąski drobiowe w chrupiącym cieście
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Składniki

  • 1 kg piersi z kurczaka lub indyka
  • olej do smażenia
 na ciasto:
  • 150 g mąki tempura (azjatycka mieszanka mąki do panierowania)
  • 1 jajko
  • 200 ml wody
  • sól

Przygotowanie

W misce wymieszaj mikserem mąkę, zimną wodę, jajko, sól. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki pszennej i ponownie wymieszaj.
Mięso pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej olej. Wrzucaj do niego partiami moczone w cieście kawałki mięsa i smaż w głębokim tłuszczu, aż zrobią się złote.
Osącz na ręczniku.

Zobacz więcej przepisów na kurczaka dla dziecka

źródło: Edipresse
Doładuj
Przeładuj