GRY
 
 

Lasagne z łososiem i szpinakiem

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności średni

Lasagne z łososiem i szpinakiem
fot. materiały prasowe

Składniki

  • 12 arkuszy makaronu Lasagne
  • 400 g sosu beszamelowego
  • 400 g świeżego łososia
  • 500g szpinaku mrożonego (w liściach)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta pieprzu i soli
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody - wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.

Zobacz więcej przepisów ze szpinakiem dla dziecka

źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Oiltalia, producenta oliwy z oliwek
Doładuj
Przeładuj