GRY
 
 

Masło migdałowe

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności łatwy

masło migdałowe, migdały
fot. materiały prasowe Bakalland

Składniki

  • 600 g migdałów
  • 4,5 łyżek oleju
  • 4 łyżki płynnego miodu lub np. syropu klonowego
  • 3 szczypty soli

Przygotowanie

Migdały ułóż na suchej blaszce do pieczenia i praż w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjmij migdały i odstaw, by przestygły. Gdy będą zimne, wrzuć je do blendera i miksuj razem z pozostałymi składnikami do czasu, aż składniki osiągną konsystencję gładkiej masy. Gotowe masło migdałowe przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.

Źródło: materiały prasowe Bakalland

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (2 oceny)

5.0
Doładuj
Przeładuj