GRY
 
 

Miętowy krem z groszku

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Miętowy krem z groszku - przepisy na Babyonline.pl
fot. materiały prasowe

Składniki

  • 1 l bulionu
  • 4 duże liście mięty
  • sól do smaku
  • 450 g świeżego lub mrożonego groszku
  • 100 g twarożku kanapkowo-sernikowego 
Topping:
  • 100 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 5 listków mięty, drobno posiekanych
  • sól do smaku
  • ok 50 g oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

1. Zagotuj bulion z miętą, wrzuć groszek, gotuj do miękkości, a następnie zmiksuj na krem. Dopraw solą i dodaj serek, a potem ponownie zmiksuj.
2. Z twarożku, mięty i oliwy przygotujć topping (powinny powstać grudki). Dopraw go solą. Przed podaniem łyżeczką nakładaj grudki toppingu, oprósz świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na zupy krem dla dziecka

Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Wieluń, producenta serka kanapkowo-sernikowego "Mój Ulubiony". 
Doładuj
Przeładuj