GRY
 
 

Mus jagodowy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności średni

Mus jagodowy dla dziecka; przepisy na Babyonline.pl
fot. Mamo, To Ja

Składniki

  • 300 g jagód (mogą być mrożone)
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • szklanka bitej śmietany (z 1/2–3/4 szkl. kremówki)
  • opakowanie cukru waniliowego
  • pół szklanki cukru
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie

Żelatynę rozpuść w pięciu łyżkach gorącej wody. Jagody umyj i zagotuj z wodą (pół litra) oraz cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i bitą śmietaną. Obie masy połącz, lekko zamieszaj, przełóż do miseczek i pozostaw w lodówce do zastygnięcia.

Rada: Śmietanę kremówkę wstaw na godzinę do lodówki, a potem ubijaj mikserem. Gdy śmietana stanie się puszysta, skończ ubijanie. 

Zobacz inne przepisy na musy dla dziecka

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj