GRY
 
 

Pasta rybna na kanapki

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

(na 2 porcje):
  • 100 g wędzonej makreli
  • 200 g twarogu
  • 20 ml śmietany 18% 
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Makrelę obierz ze skóry, starannie wyjmij ości, rozgnieć widelcem. Utrzyj twaróg z odrobiną śmietany na pulchną masę. Połącz z rybą. Jeśli konsystencja jest zbyt rzadka, dodaj twarogu. Jeśli jest zbyt gęsta – śmietanę. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Pastę możesz układać nie tylko na pieczywie, ale też np. na krakersach.

Rada: Zamiast śmietany starszemu dziecku (powyżej dwóch lat) możesz dodać do pasty serek topiony. Pasta będzie wtedy miała bardziej stałą konsystencję.

Zobacz inne przepisy na dania z ryby
 

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Doładuj
Przeładuj