GRY
 
 

Przepis na pastę z boczniaków

Przygotuj z Moniką Mrozowską pyszną pastę kanapkową z boczniakami i tofu. To potrawa naturalnie bogata w kwas foliowy - idealna dla przyszłych mam.

Zobacz inne z serii: Dania bogate w kwas foliowy - przepisy Moniki Mrozowskiej (5)

Monika Mrozowska jest miłośniczką gotowania potraw szybko i zdrowo. Tak właśnie przyrządzisz pastę, której głównymi składnikami są boczniaki oraz tofu.

Jakie właściwości ma boczniak?

Boczniaki to jadalne grzyby uprawne. Są one bogatym źródłem łatwo przyswajalnych substancji mineralnych. W odróżnieniu od leśnych grzybów są bogate w witaminy i sole mineralne. Zawierają potas, wapń, sód, żelazo, magnez, witaminy z grupy B, witaminę C.

Jakie wartości odżywcze ma tofu?

Tofu to źródło pełnowartościowego białka, roślinnych tłuszczów nienasyconych i fosforu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, żelaza i witamin: E oraz z grupy B.
 

Zobacz, jak szybko zrobić pastę z boczniaka.

 

Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.

Doładuj
Przeładuj

Popularne tematy

To Cię zainteresuje

Narzędzia dla mam

Więcej

Jak leczyć się w ciąży

Przygotowania do porodu