GRY
 
 

Deserek jabłkowy z rodzynkami

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Pieczone jabłuszko - przepisy dla dziecka na Babyonline.pl
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Składniki

  • jabłko
  • 5–6 sztuk rodzynek (najlepiej ekologicznych, niesiarkowanych)

Przygotowanie

Rodzynki zalej gorącą wodą i odstaw na godzinę, aby zmiękły. Jabłko dokładnie umyj, obierz ze skórki i wykrój gniazdo nasienne. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku w 180°C przez
15–20 minut. Gdy rodzynki zmiękną, odcedź je i razem z upieczonym jabłuszkiem zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do miseczki. Podawaj po przestudzeniu.

Zobacz inne przepisy na dania z jabłkiem

Przepis, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: blog kulinarny "Zajadam Szpinak" 

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

Doładuj
Przeładuj