GRY
 
 

Pizzerinki ze szpinakiem

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

Pizzerinki ze szpinakiem
fot. Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Składniki

Składniki:  Obłożenie:
  • 5 dag szpinaku 
  • 2 łyżki masła 
  • 10 dag serka camembert 
  • 4 suszone pomidory 
  • gałka muszkatołowa 
  • biały pieprz 
  • 2 łyżki sosu pomidorowego

Przygotowanie

Szpinak oczyścić, opłukać. Smażyć na maśle kilka minut, aż zmięknie. Doprawić gałką i pieprzem.
Z ciasta uformować 4 kulki. Ułożyć na desce, przykryć i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Uformować z nich placuszki. Posmarować sosem, obłożyć szpinakiem, pokrojonymi w paski pomidorami i plasterkami sera. Piec 6-8 minut w temp. 250°C.

Zobacz więcej przepisów na domową pizzę dla dziecka

źródło: Edipresse
Doładuj
Przeładuj