Pomidory z farszem

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Pomidory z farszem
fot. StockAdobe

Składniki

  • 4 włoskie pomidory cuor, typu bawole serce
  • 100 g ryżu
  • jajko
  • kawałek brokułu
  • 50 g żółtego sera
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pomidory umyj, osusz i zetnij z nich czapeczki. Środki wydrąż i odłóż do zjedzenia.
Ryż lekko obgotuj w osolonym wrzątku. Brokuł podziel na drobne różyczki i zblanszuj we wrzątku. Ryż przełóż do miski, wymieszaj z roztrzepanym jajkiem, brokułami, solą i pieprzem. Tak przygotowany ryż przełóż do pomidorów i posyp żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach.
Pomidory przełóż do formy żaroodpornej, skrop oliwąi zapiekaj w nagrzanym do temp. 180 st. C piekarniku ok. 10-15 minut. 

Zobacz więcej przepisów na dania z warzywami dla dziecka

źródło: Edipresse
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy