GRY
 
 

Pożywne racuszki z cukinii

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Pożywne racuszki z cukinii
fot. Zdjęcia stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Składniki

  • 2 nieduże młode cukinie
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag białego sera
  • olej do smażenia
  • sól

Przygotowanie

Cukinię dokładnie umyj, wytrzyj, nie obieraj. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do startej cukinii dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia i dużą szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj. Do masy daj pokruszony biały ser.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Łyżką kładź nieduże placuszki i smaż je z obu stron na zloty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu.

Zobacz więcej przepisów na placki dla dziecka

źródło: Edipresse
Doładuj
Przeładuj