Pstrąg z jabłkami

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

pstrąg z jabłkami
fot. Mamo, To Ja

Składniki

  • 200 g fileta z pstrąga
  • jabłko
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki orzechów
  • 6 ziemniaków
  • sok z cytryny
  • cebula
  • 50 g masła

Przygotowanie

Filet umyj, pokrój, skrop sokiem z cytryny. Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki, ugotuj. Jabłko obierz i pokrój, cebulę też.
Na patelni rozgrzej masło, uduś cebulę, jabłko, orzechy i żurawinę. Dodaj pstrąga i duś jeszcze 5–8 min. Wymieszaj z ziemniakami.

Zobacz więcej przepisów na rybę dla dziecka

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy