GRY
 
 

Rolada z farszem szpinakowo-pomidorowym

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 90 min.

Poziom trudności średni

Rolada z farszem szpinakowo-pomidorowym - przepis dla dzieci na Babyonline.pl
fot. Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Składniki

  • 1,5 kg schabu środkowego lub piersi z indyka
  • 60 dag szpinaku
  • 10 suszonych pomidorów pokrojonych w paski
  • 10 dag sera żółtego startego na grubej tarce
  • 1 szklanka białego półwytrawnego wina
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • sól
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • 5 dag orzeszków pinii

Przygotowanie

Szpinak opłucz i sparz. Wymieszaj z pomidorami, czosnkiem i serem. Dopraw solą, sporą ilością pieprzu i gałki muszkatołowej. Schab rozetnij tak, aby otrzymać płat mięsa, przykryj folią i lekko rozbij. Następnie natrzyj solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozłóż farsz, mięso zroluj i owiń nitką kuchenną. Obsmaż na oleju, przełóż do foremki. Polej winem. 
Piecz 1,5 godziny w 190 stopniach C polewając powstałym sosem. Na 5 minut przed końcem pieczenia mięso posyp orzeszkami wymieszanymi z łyżką oleju. Pieczeń podawaj z duszoną cukinią.

Zobacz inne przepisy na roladę z mięsa dla dziecka

Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

źródło: Edipresse

Ocena (1 ocena)

4.0
Doładuj
Przeładuj