GRY
 
 

Szparagi w szynce z sosem majonezowym

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Szparagi w szynce z sosem majonezowym - przepisy na Babyonlinepl.jpg
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska

Składniki

  • słoiczek białych szparagów w zalewie 
  • plastry szynki konserwowej 
  • sól, pieprz
Na sos majonezowy: 
  • 10 dag majonezu 
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego 
  • łyżeczka musztardy
  • jajko 
  • żółtko 
  • po łyżeczce posiekanych ziół: szczypiorku, koperku, natki pietruszki

Przygotowanie

Szparagi odsącz z zalewy. Zawiń w plaster szynki. Podawaj z sosem majonezowym.
Przygotuj sos: majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Dodaj ugotowane na twardo i posiekane jajko, posiekane zioła. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem.

Zobacz inne przepisy na dania ze szparagami

Przepis, wykonanie, zdjęcie: A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska
 

źródło: Edipresse
Doładuj
Przeładuj