Szybki tort orzechowy

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

Szybki tort orzechowy
fot. materiały prasowe

Składniki

  • masa kajmakowa/krówkowa
  • śmietanka 36%
  • serek mascarpone
  • brązowy cukier
  • ulubione orzechy
  • czekoladowe spody tortowe
  • sok połowy cytryny
  • pół szklanki wody

Przygotowanie

Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier. Całość miksujemy aż składniki dokładnie się połączą. Orzechy rozkruszamy. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej połowy dodajemy potłuczone orzechy. Sok cytrynowy mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy roztworem spody tortowe. Pierwszy spód wykładamy na paterę. Na jego wierzchu rozprowadzamy masę z serka mascarpone z orzechami. nakładamy drugi, nasączony spód i przekładamy go masa kajmakową. Nakładamy trzeci spód. Na całości ciasta rozprowadzamy masę z serka mascarpone. Ozdabiamy orzechami oraz masą kajmakową.

Zobacz więcej przepisów na torty dla dziecka

źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Dan Cake, producenta pieczywa i blatów tortowych
Oceń artykuł

Ocena 6 na 1 głos

Popularne tematy