Truskawkowe lizaki

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności łatwy

Truskawkowe lizaki
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Składniki

  • kilka truskawek
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • łyżka miodu
  • pistacje

Przygotowanie

Truskawki umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Każdą truskawkę nabij
na patyczek. Jogurt wymieszaj z miodem. Truskawki zanurz w jogurtowo-miodowej polewie, posyp pokruszonymi pistacjami i włóż do zamrażalnika
na 30 minut. Jeśli nie chcesz ich zamrażać, włóż je na godzinę do lodówki lub po prostu podaj od razu.

Zobacz więcej przepisów na przekąski dla dziecka

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Oceń artykuł

Ocena 4 na 1 głos

Popularne tematy