Zupa owocowa z kaszą

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Zupa owocowa - przepis
fot. AdobeStock

Składniki

  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 400 g owoców (jagody, maliny, wiśnie)
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki

Przygotowanie

Ugotuj kaszę jaglaną, ostudź. Owoce umyj, usuń pestki. Przełóż do garnka, zalej wodą (tak, by je przykryła), zagotuj, pozostaw pod przykryciem 5 minut. Posłódź do smaku, zmiksuj, dodaj śmietankę, wymieszaj. Podawaj z kaszą jaglaną.
 
Zobacz więcej przepisów na zupy dla dziecka

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Oceń artykuł

Ocena 6 na 1 głos

Popularne tematy