GRY
 
 

Zupka jarzynowa

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 90 min.

Poziom trudności łatwy

Zupka jarzynowa
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Składniki

  • marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • ziemniak
  • 50 g fasolki szparagowej
  • natka pietruszki
  • 200 g mięsa cielęcego
  • liść laurowy
  • kuleczka ziela angielskiego
  • szczypta soli

Przygotowanie

Mięso cielęce umyj i włóż do garnuszka. Zalej je ok. 1/2 l zimnej wody. Po zagotowaniu wody usuń szumowiny za pomocą małego sitka. Warzywa umyj pod bieżącą wodą, obierz i pokrój w kosteczkę lub talarki. Fasolkę pokrój na małe kawałeczki. Wszystkie warzywa włóż do garnka z gotującym się mięsem. Dodaj do nich liść laurowy, ziele angielskie oraz szczyptę soli. Zupkę gotuj przez 50–60 minut. Podawaj przestudzoną, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.

Zobacz więcej przepisów na zupki dla dziecka

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"

Ocena (1 ocena)

4.0
Doładuj
Przeładuj