Przepisy bez mleka, jajek i glutenu dla alergika – do druku
Gotowanie dla dziecka z alergią pokarmową nie jest łatwe. Będzie prostsze, jeśli skorzystasz ze sprawdzonych przepisów, które poleca Katarzyna Jankowska, autorka książki „Mama alergika gotuje. Tradycyjnie”.

Na alergię pokarmową nie wymyślono jeszcze leku. Jedyne, co można zrobić, to unikać kontaktu z alergenem. Objawy alergii na jedzenie bardzo szybko się cofają, gdy wyeliminuje się z diety dziecka uczulający produkt. Wśród dzieci do trzech lat alergię pokarmową ma 6–8 proc. maluchów.
Przepisy na kolejnych stronach pochodzą z książki Katarzyny Jankowskiej „Mama alergika gotuje. Tradycyjnie”, w której znajdziesz aż 100 przepisów na dania dla alergików.
Książka do kupienia w kioskach i księgarniach oraz na www.hitsalonik.pl.
Zobacz też: Przepisy na ciepłe kolacje dla dzieci - do druku
Redakcja poleca: Jak dziecko uczy się i rozwija przez zmysły? [WEBINAR 1.]
Na co najczęściej są uczulone małe dzieci?
Najczęstszymi alergenami, które powodują alergię pokarmową u dzieci, są:- mleko
- jajka
- gluten
- orzeszki ziemne
Przepisy na kolejnych stronach pochodzą z książki Katarzyny Jankowskiej „Mama alergika gotuje. Tradycyjnie”, w której znajdziesz aż 100 przepisów na dania dla alergików.
Książka do kupienia w kioskach i księgarniach oraz na www.hitsalonik.pl.
Zobacz też: Przepisy na ciepłe kolacje dla dzieci - do druku
Za nami pierwszy z 6 bezpłatnych webinarów dla rodziców, organizowanych w ramach akcji „Widzę, Słyszę, Czuję, Wiem” i prowadzonych przez Dorotę Zawadzką. Ekspertka opowiadała o tym, jak działają zmysły malucha, a ich prawidłowy rozwój wpływa na życie również w przyszłości.