Dieta
19 marca 2013
Na wciąż chłodne dni polecamy rozgrzewające menu - fasolkę po bretońsku, sałatkę z orzechami i pyszne ciasto czekoladowe.
1
z
3
Fasolka po bretońsku
Na pierwsze danie proponujemy fasolkę po bretońsku - w lżejszej, zdrowszej, ale bardziej pożywnej wersji - z chudą wołowiną. Nic nie rozgrzewa tak skutecznie!
Wydrukuj listę zakupów
Czytaj też: Zapiekanki - 7 przepisów na szybki obiad
2
z
3
Sałatka waldorf
Ta pyszna sałatka z orzechami może spełniać rolę przystawki lub dodatku do fasolki. Jest zdrowa i chrupiąca, na pewno przypadnie do gustu dzieciom. Polecamy dodać do niej pokrojone w plasterki zielone jabłko i ser pleśniowy.
Wydrukuj listę zakupów
Czytaj też: Przepisy z pesto - pyszne propozycje
3
z
3
Ciasto czekoladowe
Na deser coś, co poprawia humor nawet w najbardziej pochmurny dzień - ciasto czekoladowe. Podaj je na ciepło z sosem malinowym.
Wydrukuj listę zakupów
Czytaj też: Baby, baki, babeczki - przepisy wielkanocne
Polecamy
Porady