Kulki rybno-ryżowe

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

kulki rybno-warzywne
fot. Adobe Stock

Składniki

(na 6 kulek):
  • nieduży kawałek fileta z łososia (ok. 70 g)
  • 1/2 szklanki ryżu białego lub brązowego
  • marchewka
  • 4 różyczki brokułu
  • odrobina masła

Przygotowanie

Łososia ugotuj na parze. Rozgnieć go widelcem na drobne kawałeczki, zwracając uwagę, czy nie ma w nim ości. Ryż ugotuj według przepisu. Powinien być miękki i kleisty. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tartce. Brokuł umyj i zetnij zieloną część różyczki. Warzywa przełóż do rondelka i zalej niewielką ilością wody. Gotuj ok. 5 minut. Rybę, ryż i warzywa przełóż do miseczki, dodaj odrobinę masła i wymieszaj. Formuj w dłoniach małe kuleczki.

Zobacz inne przepisy na dania z ryb dla dziecka

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Oceń artykuł

Ocena 5 na 5 głosy

Popularne tematy