Gęsta, gorąca czekolada jest idealna na długie jesienne wieczory, a jeśli dodatkowo przyprawisz ją korzeniami, zyska piękny aromat i właściwości rozgrzewające.
Cynamon pasuje doskonale nie tylko do jabłek, ale i bananów. Przypraw racuchy lub naleśniki z bananami miodem i cynamonem, a obiad będzie nie tylko pyszny, ale i pożywny i aromatyczny.
Cynamon jest przyprawą, która nadaje się doskonale nie tylko do deserów. Warto przyprawiać nią gęste zupy-kremy i potrawy z soczewicy. Proponujemy na jesień zupę z soczewicy z cynamonem.
Ryba przyprawiona korzeniami? Czemu nie! Cynamon nadaje rybom wyjątkowy smak i jest miłą odmianą od klasycznego smażonego lub pieczonego filetu. Polecamy przepis na karpia w sosie cytrynowym z cynamonową nutą.
Kasza jaglana ze śliwkami to bomba odżywcza! Dodaj do niej śliwki, orzechy, dopraw miodem, cynamonem i imbirem. Będzie doskonała na rozgrzewające śniadanie.