GRY

Pudding chia z jeżynami

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Pudding chia
fot. mat. pras. Jedz jak mistrz

Składniki

  • 100 g orzechów włoskich
  • pół szklanki mleka 
  • garść jeżyn
  • garść jagód goji
  • 1 daktyl
  • 2 łyżki nasion chia
  • łyżeczkę ekstraktu waniliowego
  • jogurt naturalny

Przygotowanie

  1. Do blendera kielichowego wlej mleko, dodaj daktyla, orzechy włoskie i ekstrakt waniliowy.
  2. Blenduj przez 5-7 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Przelej masę do dużego słoika i dodaj nasiona chia.
  4. Zakryj miksturę pokrywką i dobrze wstrząśnij, aby upewnić się, że nasiona chia są równomiernie rozprowadzone.
  5. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
  6. Deser będzie gotowy, jak tylko nasiona chia napęcznieją.
  7. Podawaj z jogurtem naturalnym i dużą ilością jeżyn.

Zobacz też inne przepisy na dania z nasionami chia dla dzieci
   

źródło: mat. pras. Jedz jak mistrz
Doładuj
Przeładuj

Popularne tematy

To Cię zainteresuje

Narzędzia dla mam

Więcej

Robimy przetwory

Pora na dynię!