Pudding mango

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Pudding mango
fot. mat. pras. Sandra

Składniki

  • mango w puszce, np. marki Sandra
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 200 ml śmietanki 30%

Przygotowanie

  1. Kilka plastrów mango zblenduj na jednolitą masę.
  2. Pozostałe składniki dokładnie wymieszaj (tak, aby nie było grudek).
  3. Mus owocowy zagotuj i dodaj do niego mieszankę jajeczną. Energicznie mieszaj.
  4. Podgrzewaj do momentu zgęstnienia.
  5. Masę przelej do pucharków i odstaw do ostygnięcia.
  6. Udekoruj pokrojonym w kostkę mango. 

Zobacz też inne przepisy na pyszne desery dla dzieci

źródło: mat. pras. Sandra

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj

Popularne tematy

To Cię zainteresuje

Narzędzia dla mam

Więcej

Domowy fastfood

Czas na szparagi